Još pre osnivanja, sada već davne 1990.
začeta kao ideja o nastavku tradicije po više osnova, kompanija ITRO COOP razvila se u pouzdanog, odgovornog i stabilnog partnera jednako u odnosu i na kupce i na dobavaljače. Nastavljajući porodičnu tradiciju stalne inovativnosti i traganja za boljim, efikasnijim i raconalnijim rešenjima, Itro coop se bazirao na stalnom usavršavanju, i ideja, i realizacije procesa proizvodnje nameštaja za dečije vrtiće i đačke domove i škole, implementirajući osećaj ugodnosti i topline roditeljskog doma u jedan novi prostor u kome počinje postepeno oblikovanje deteta u socijalno odgovorno i društveno korisno biće. Uvažavajući činjenicu da su prva odvajanja dece od kuće, prilagođavanje novom okruženju, kao i navikavanje na obaveze faktori koji kroz subjektivne utiske određuju dalji pravac razvoja ličnosti, nastojimo da se ove promene odvijaju u jednoj atmosferi u kojoj se boravak čini prirodnim, a nastavak detinjstva lepšim delom života.


Idući korak ispred onog što u vremenskom određenju znači reč „sada“ , ITRO COOP je u svom praktičnom razmišljanu pretopio viziju budućnosti u sadašnjost , nastojeći da svojim proizvodima inicira stvaranje zdrave, toplinom i elanom obojene sredine u kojoj će deca naučiti svoja prva slova, rešiti prvi matematički zadatak, naučiti pesmicu,ili obojiti prvi crtež, urediti socijalne odnose i način komunikacije, upiti u sebe pojmove poštovanje, poštenje, rad i odgovornost.

Dizajnom, bojama, aranžiranjem svih elemenata u, i oko dečijih vrtića i škola, naša kompanija na, naizgled neprimetan, ali nama jako bitan pristup, nastoji da pedagoško vaspitno osoblje i roditelji neometano ispunjavaju svoje obaveze u prostoru koji je kompatibilan sa svim potrebama najmlađih. Ne izuzimajući se od uverenja da je i najsitniji detalj velika stavka, kako u poslovanju, tako i u socijalnim aktivnostima i odnosima, Itro coop je iskustvo strpljivog, postepenog i unapred promišljenog stvaranja prenela i na proces proizvodnje, od početne ideje do realizacije, pa do feed back-a.

Vođeni takvom idejom, na realizaciji naših proizvoda radi tim stručnih, dobro obučenih ljudi od prvog na ulasku u 2 500 m ² proizvodnog prostora, do zadnjeg u nizu od njih 50,
udomljavajući viziju nasmejanog , srećnog i zadovoljnog deteta u ambijentu koji aposlutno korespondira sa svim njegovim potrebama.


Onako kako se vodi računa o svakom detalju u procesu proizvodnje, od ideje, izbora materijala, skice i nacrta, preko izrade i izbora kolorita, pa do realizacije konačnog proizvoda inististiramo da se uz poštovanje svih standarda i atesta, poštuje i pravo svakog deteta:
srećno i bezbrižno detinjstvo!